Och plötsligt var jag vilse! Vet inte hur...

100media_imag019 (MMS)

Och plötsligt var jag vilse! Vet inte hur jag kom dit, vet inte var jag var, vet inte hur jag kom därifrån...Och lika plötsligt var jag rätt igen! Egentligen är det inte ansträngningen att gå så mycket som jag gör, som imponerar mest på mig. Nä, det är att ha HITTAT ända hit - UTAN lokalsinne! Och hela tiden vet jag att båda dessa bedrifter ligger i lä jämfört med att behöva kämpa för varje andetag och att behöva be någon annan om hjälp för stort och smått. Att bli muskulärt svagare. Att uppleva hur nerverna inte kopplar som man vill. Att behålla sin självkänsla i ett liv med assistenter. Jag är tacksam att få bidra med ett litet strå till en viktig stack! Kvällens brosång samlade ett litet men dock gäng på den fina och kalla bron. Mumsar nu på en ny Läkerolsort med giraffer på asken! bidra med Giraffen Songline drar sitt strå till stacken


Den osannolikt vackra lilla vägen slingrad...

100media_imag018 (MMS)

Den osannolikt vackra lilla vägen slingrade sig fram medan jag närmade mig lilla Fårhult och Den gröna tuppen. Funderade över hur uppslutningen skulle bli med tanke på alla förekomma åkrar och ängar...Det fick jag snart veta! En kvinna med svepande kjolar viftade välkommen med stinsskylt och flagga och på baksidan vid lilla ångtågets perrong satt ett stort gäng beredda med såpbubblorna! Vi följde tågspåret till sjön och sjöng ut över vattnet medan bubblorna flög omkring oss och upp mot himlen. Några skulle komma till Västervik i morgon också! Tack alla sångare och tack till det fantastiska paret på Gröna tuppen för härlig mat, nattlogi och inspiration!


Lite känns det allt i fötterna efter hitt...

100media_imag015 (MMS)

Lite känns det allt i fötterna efter hittills 334000 steg...Men vad gör väl det när man får sjunga på träbron över blåsvarta Marströmmen i sommargröna Mörtfors...Dessvärre var nästan alla av de 90 byborna borta på (samma) fest! Men vi blev iaf sex brosångare och två hundar!


Gåist - javisst! Och visst är det nya orde...

100media_imag013 (MMS)

Gåist - javisst! Och visst är det nya ordet bra! Jfr bilist, cyklist, mopedist. En gåist vandrar, går till jobbet, pratgår, etc . Extra härligt för en gåist är att vara gift med en dto! Och det är jag! Och idag går vi båda längs Giraffen Songline! Nu är vattenpausen slut!


Ett supergäng från Valhallaskolan gjorde b...

100media_imag012 (MMS)

Ett supergäng från Valhallaskolan gjorde brosången i ett småregnigt Oskarshamn till en riktig höjdare! Jag lyckades få dj:en som skulle skapa stämning på kvällens basketturnering för högstadiet, att ropa ut i sin mick att eleverna skulle gå till bron om de ville vara med och sjunga. Rätt många hakade på! Oskarshamnstidningen kom för intervju och plåtning av killarna, tjejerna och bubblorna. Giraffen Songline tackar och bugar stolt - vilken brosång det blev! I morgon blir det ny brosång i Mörtfors - efter 33 sköna km!


Får jag presentera Ingeborg, den hittills ...

100media_imag010 (MMS)

Får jag presentera Ingeborg, den hittills äldsta brosångaren med sina 97 år (alla deltagare är inte med på bilden). Tack Mönsteråsare för härlig om än fruktat iskall stund! Tack min nyanlända Make Love för ny micksladd! Tack för att jag fick lax och broccoli idag - som omväxling till den dagliga frystorkade linsgrytan:-)


Vilka möten är viktigast? Kanske alla! Kun...

100media_imag009 (MMS)

Vilka möten är viktigast? Kanske alla! Kunde knappt slita mig i morse från de fem nya vännerna på Nöbble gård. Karlek och tack! Hittade den sk kustvägen till Mönsterås. Träffade Bosse och hunden Curry vid vägkanten i en av pyttebyarna. Bosse berättade att Curry satte krydda på hans äldre dar. Efter samtal bl a om Bosses tid i Afghanistan på 70-talet tog vi farväl. Jag hörde hur Bosse och Curry samtalade vidare: "Hon skulle gå, ända till Stockholm...


Trodde det skulle bli bara jag och bron i ...

100media_imag008 (MMS)

Trodde det skulle bli bara jag och bron i lilla Rockneby men plötsligt var där ett helt gäng med fantastiska brosångare...Nattens logi: på en ekologisk bondgård ned generöst folk. Kl 4 i natt ska mjölkningen påbörjas! Tips för paradissamlare: vägen dit! Trodde jag skulle få dåndimpen!


Visst, jag ska gärna snurra! Och efter den...

100media_imag008 (MMS)

Visst, jag ska gärna snurra! Och efter denna uppmaning korsade jag Chokladvägen (85 %). Fortfarande schå klad möter jag en cyklande kvinna som stannar medan hon förklarar att hon har ägg och citron i håret. Hon berättar attt hon såg mig i Ronneby på brosången i fredags och uttryckte sin förtjusning över hela grejen. Nu: sätta fart! .Rockneby väntar!


NHR:s Krister Ekström sjöng på Fredriksska...

100media_imag007 (MMS)

NHR:s Krister Ekström sjöng på Fredriksskansbron i ett isande kallt Kalmar. Han har en variant av muskeldystrofi precis som min bror. Jag vet inte hur mycket insamlingspengar till NHR som har kommit in, ska bums sätta in 50 kr VIA sms! Valkommen du också med välkommet bidrag


Jag tänker på den senila mannen som jag ha...

100media_imag006 (MMS)

Jag tänker på den senila mannen som jag hade turen att träffa när jag jobbade extra inom hemtjänsten under studietiden. Han hade bara en replik och han så den ofta: Åh gud, vad bra! Repliken är som skratt, blir glad av den och den är också uttryck för glädje. Exempel: Åh gud, vad bra att jag har med mig regnponchon från Hultsfred, den är perfekt när det kommer och går sådana piskande regnstormar som idag. Eller: Åh gud, vad bra att jag hittade en ny bubbelmaskin på ICA i lilla Ljungbyholm som jag passerade! Och bara: Åh gud, vad bra!


Kl 19 skulle brosången börja och precis k...

100media_imag006 (MMS)

Kl 19 skulle brosången börja och precis kl 19 kom jag fram efter dagens långa etapp. Ett gäng underbara sångare srod beredda som en present efter den hårda vandringen och ån brusade och porlade som komp. Precis efter sista tonen började det regna igen, perfekt tajming. Full med sång dansade jag fram de sista kilometerna till logit på Kolbodagården. Solen kom fram,igen, och jag fick min efterlängtade regnbåge! I morse kollade jag in fredsstenen från freden i Brömsebro. Träffade ett stort gäng pensionärer som blev nyfikna på min sångvandring. De kom ifrån Kalmar där det blir brosång i morgon och kanske kommer dem...Så sa vägskylten: Kalmar län. Frågan då var om jag därmed var i Småland...Vet nu svaret och jag gillar det! Ska sova snart med havet bara några meter från min säng. .


Tack leukoplast för möjligheten att förstä...

100media_imag005 (MMS)

Tack leukoplast för möjligheten att förstärka huden INNAN det blir skavsår! Och så lite luftning på det! Idag prövar jag regnstorm - uppfriskande! Får se om det blir en regnbåge, ser solen i fjärran. Nu: sista milen mot Kolboda!


Tack till 5 brömsebrotjejer som var med oc...

100media_imag004 (MMS)

Tack till 5 brömsebrotjejer som var med och sjöng på bron över Brömsebäcken. Förlåt till ormen jag körde över idag med ett hjul. Hej till alla hästar, kor och får som är så kul att prata med längs vägen. Mycket. sång idag och ännu mera gehörsträning! Dagen började med rivstart för jag hade ett mail när jag vaknade från nyhetswebben.se.att de ville plåta avmarschen från bron.46000 steg senare har jag fått logi av en mycket generös rökare (säljer sin goda rökta fisk över hela Sverige). Vid dagens slut: Låten Allt detta orörda vackra av Lasse Tennander.


Första etappen idag: Ronneby - Lyckeby. So...

100media_imag003 (MMS)

Första etappen idag: Ronneby - Lyckeby. Solen sken och allt var vackert utom punkan som plötsligt var ett faktum. Fick hjälp av en händig person! Sverigevandraren Tommy Nilsson sällskapade hela etappen. Har sett bokar, ett lyckohus och Vita Le. Tidningen Succé ringde och berättade att jag blivit etta på deras lista. Kom en plåtis och plåtade mig nästan framme i Lyckeby. LYCKAdes till slut hitta både logi och bron, mestadels med hjälp av fina Maria. Blev en fin brosång på sagobro. Tack till de unga damerna som joinade!


Premiär igår för första brosången vid vack...

100media_imag002 (MMS)

Premiär igår för första brosången vid vackra ån Ron, efter att ha återförenats med min kärra och letat LÄNGE efter vandrarhemmet. Flera som jag träffade förstod direkt vem jag var efter skriverier i BLT och Commercen.Fler regndroppar på bron än folk men roligt var det!


SMS-inlägg

100media_imag001 (MMS)


8 dagar kvar! Dags att kolla mobilbloggfun...

8 dagar kvar! Dags att kolla mobilbloggfunktionen! Det verkar funka:-)


Min blivande vandringskamrat




RSS 2.0